Logo Texel Samen Beter

Weet jij hoe je beter oud kan worden op Texel?

In de maand juni reist de THUIS.MOBIEL van www.THUISLAB.nu door Noord-Holland op zoek naar plekken waar je beter oud kunt worden! De tour begint op Texel, gaat via Butterhuizen (Heerhugowaard) naar Nieuw West in Amsterdam en de tour eindigt in Westwoud (Drechterland). Rikus Kieft is de tour gids op Texel. Rikus startte in het voorjaar van 2013 met drie andere Texelaars de zorgcoöperatie 'Texel Samen Beter'.

Van maandag 30 mei tot 3 juni staat de THUIS.MOBIEL op het marktplein in Den Burg en gaat het THUIS.TEAM het gesprek met Texelaars aan. Het THUIS.TEAM, aangevoerd door Pepik Henneman, die eerder betrokken was bij het maken van toekomstperspectief Texel geeft Energie, is razend benieuwd hoe en waar je beter oud kunt worden op Texel.

THUIS.GESPREKKEN

“Ik wil best een robot, als hij maar praat, hulp vragen moet je leren, blijf me als ik oud ben bij mijn voornaam noemen...” Dit is een greep uit de uitspraken uit de 28 THUIS.GESPREKKEN die inmiddels zijn gevoerd. Een THUIS.GESPREK is een intiem gesprek van ongeveer een uur met vrienden, familie, dorpsgenoten of collega’s waarin je aangeeft en samen verkent hoe je denkt en hoopt oud te worden.

Het gesprek begint met een paar simpele vragen te stellen: Wie zorgt er voor jou? Voor wie zorg jij? Hoe werden je grootouders oud? Hoe werden je ouders oud? Hoe en waar wil jij zelf oud worden?

Behoeftes en ideeën

Het THUIS.LAB organiseert deze gesprekken omdat niemand echt weet hoe de zorg er in de toekomst uit gaat zien. Met de THUIS.GESPREKKEN wil dit vernieuwingsnetwerk luisteren naar de behoeftes en de ideeën die bij Noord-Hollanders ontstaan. Verandering in de zorg begint thuis, is de achterliggende gedachte. Op 11 november organiseert het netwerk een groot THUIS.FEEST waar bekend wordt gemaakt waar je in Noord-Holland het beste oud kunt worden! Iedereen die heeft meegedaan aan een THUIS.GESPREK is welkom. Dan worden de opgedane inzichten in boekvorm aangeboden aan alle bewoners van Noord-Holland, beleidsmakers en professionals in zorg.

Meld je aan voor een THUIS.GESPEK

Wil je ook een THUIS.GESPREK voeren met de mensen om je heen? Neem dan contact op met de tourleider:

Ad van Roosmalen
Tel: 06 30 36 77 01
E-mail: ad@meneerdeleeuw.nl
www.thuislab.nu.

AGENDA THUIS.TOUR OP TEXEL

 • Maandag 30 mei, op marktplein in Den Burg
  THUISTEAM verzamelt plekken waar je beter oud kunt worden op Texel

 • Woensdag 1 juni, op marktplein in Den Burg
  Ervaar hoe E-health kan werken samen met Katrijn van der Vlerk van Omring in de THUIS.MOBIEL

 • Donderdag 2 juni overdag
  Fietstocht langs plekken waar je beter oud kunt worden

 • Donderdag 2 juni avond, Yogacentrum Sukha
  THUIS.LAB sessie hoe word je beter oud op Texel in 2036? Verbeeldingssessie met als input de visie en toekomstbeelden van bijzondere Texelaars en presentatie eerste uitslagen van de enquete van Texel Samen Beter door Rikus Kieft; resultaten van gesprek met minister Schippers over zorg in de Kop van Noord Holland door Meike Hoornstra en de resultaten THUISGESPREKKEN van THUISTEAM. Wil je mee doen meld je aan bij ad@meneerdeleeuw.nl.

 • Vrijdag 3 juni: 16.00 Debrief THUIS.TOUR, Hotel de Lindeboom in Den Burg
  Het THUISTEAM presenteert haar indrukken en bevindingen over beter oud worden op Texel aan belanghebbende en belangstellende. De debrief wordt afgesloten met een borrel.Je bent van harte welkom, meld je aan bij ad@meneerdeleeuw.nl

WWW.THUISLAB.NL

In plaats van de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg af te wachten zijn Omring en Meneer de Leeuw samen met twintig bijzondere inwoners uit Noord-Holland zelf op onderzoek uitgegaan. Met als uitgangspunt de simpele vraag: hoe word je beter oud in Noord-Holland? Zij ontdekten dat de echte veranderingen in de zorg THUIS. plaatsvinden. Daar gaan we oud worden. De fysieke en virtuele broedplaats THUIS.LAB heeft dit jaar als doel om in samenwerking met de gemeente Drechterland, Heerhugowaard en met ondersteuning van de provincie Noord-Holland 100 THUIS.GESPREKKEN te organiseren!